Ervaringen

foto’s: Annelies Barendrecht

Esperance (46),

Momenteel zit ik tussen twee banen in. Ik gebruik deze tijd om, naast solliciteren, aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Coaching met paarden is voor mij daarbij heel waardevol gebleken.

Het spiegelen van mijn gevoel door de paarden heeft mij geholpen nieuwe inzichten te krijgen. Deze kon ik ook direct in de praktijk toepassen. Bijvoorbeeld door mij te realiseren dat mijn communicatie helder moet zijn. Zeg ik wel duidelijk wat ik bedoel of verwacht van de ander?  Duidelijk communiceren bleek niet te betekenen dat ik de ander kwets of afgewezen word. Ook het inzetten van  hulp bleek te mogen en ik voelde me niet minder sterk (eerder sterker). Nu vraag ik makkelijker hulp of gebruik een hulpmiddel.
Ik heb ook een sessie gebruikt om inzicht te krijgen wat voor soort werk ik het liefste zou doen. Waar ligt mijn passie maar ook wat zijn praktische aspecten om rekening mee te houden. Het heeft voor mijn verhelderd in welke richting ik een nieuwe baan ga zoeken.

Als ik vrienden vertel over deze vorm van coaching merken ze soms op dat ze niets met paarden hebben.  Maar dat hoeft ook niet.  Sterker nog voor ik met paarden coaching in contact kwam was ik bang voor paarden. Dat is nu verdwenen en ik kijk met andere ogen naar deze prachtige leermeesters!

Ook de begeleiding van Marlies heb ik als zeer prettig en respectvol ervaren. Ik voelde me al heel snel op mijn gemak en vond het ook prettig te zien dat ze ook het welzijn van de paarden waarborgt. Bedankt!

Pauline(35)
Tijdens het herstel van mijn burn out ben ik in aanraking gekomen met Marlies en haar coaching met paarden. De eerste sessie gaf mij meteen al zo veel inzichten, veel meer dan wel 10 gesprekken met een psycholoog! Wij hebben in totaal 3 sessies gedaan, wat een hele speciale ervaring is geweest en waar ik nu nog steeds heel veel aan heb in het dagelijks leven. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe paarden je kunnen helpen met o.a. je dagelijkse strubbelingen, samen met Marlies geven ze je een hele andere kijk op deze dingen en leer je hier op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan! Het heeft mij ontzettend geholpen om te herstellen van mijn burn out en daar ben ik Marlies en haar paarden dan ook erg dankbaar voor!
Team verpleegkundigen:
“een snelle wijze om tot betere samenwerking te komen. Daarna verliep ons teamoverleg beter en effectiever. Vooral dat je in korte tijd zoveel kan bereiken met de paarden als ondersteuning is bijzonder.”